Kako otkazati pretplatu na aplikaciju na Androidu

Sadržaj:

Kako otkazati pretplatu na aplikaciju na Androidu
Kako otkazati pretplatu na aplikaciju na Androidu
Anonim

Šta treba znati

  • Tapnite Play Store > ikonu profila > Uplate i pretplate > Pretplate463 Otkažite pretplatu.
  • Pogledajte svoje pretplate dodirom na Google Play Store > Profil > Plaćanja i pretplate 64334 Pretplate.
  • Pretplate su koristan način za dobijanje dodatnih funkcija uz mjesečnu naknadu pod uslovom da ne trošite previše.

Ovaj članak vas uči kako da otkažete pretplatu na aplikaciju na Androidu i kako da isključite automatsku obnovu.

Kako da otkažem pretplatu na aplikaciju?

Ako ste se pretplatili na aplikaciju na svom Android telefonu, korisno je znati i kako da otkažete pretplatu ako ste se predomislili ili jednostavno želite da pauzirate pretplatu na neko vrijeme. Evo kako to učiniti putem Android telefona.

  1. Na svom Android telefonu dodirnite Google Play Store.
  2. Tapnite na sliku profila vašeg Google računa.
  3. Dodirnite Plaćanja i pretplate.

    Image
    Image
  4. Tapnite Pretplate.
  5. Tapnite na aktivnu pretplatu koju želite da otkažete.
  6. Tapnite otkažite pretplatu.

    Image
    Image
  7. Tapnite na razlog za pretplatu.

    Možete odabrati Odbijte da odgovorite da ne objašnjavate.

  8. Tapnite Nastavi.
  9. Tapnite Otkaži pretplatu da odjavite pretplatu na aplikaciju.

    Image
    Image

    Ako su još preostali dani ili sedmice za vašu pretplatu, još uvijek možete koristiti pretplatu dok vrijeme ne istekne. Otkazivanje ne uklanja trenutno pretplatu. To samo sprečava da se obnovi.

Kako da upravljam pretplatama na Androidu?

Ako želite da pazite na svoje pretplate na Android aplikaciju, također je moguće vidjeti pretplate koje ste postavili. Evo gdje pogledati.

  1. Na svom Android telefonu dodirnite Google Play Store.
  2. Tapnite na sliku profila vašeg Google računa.
  3. Tapnite Plaćanja i pretplate.

    Image
    Image
  4. Tapnite Pretplate.

    Image
    Image
  5. Ovdje pogledajte svoje aktivne i istekle pretplate.

Kako da otkažem pretplatu na Google Apps?

Google aplikacije se odnose na aplikacije koje je napravio Google i uključuju Gmail, Google dokumente, Google tabele, Google slajdove, Google kalendar, Google Drive, Google Meet i neke druge Google proizvode. Nijedan od njih ne zahtijeva pretplatu za korištenje, tako da nikada ne bi trebalo biti potrebe da se odjavite sa njih.

Ako vaša pretplatnička lista uključuje aplikaciju sličnog naziva, provjerite da li je to originalan članak, a ne zlonamjerna aplikacija koja se pretvara da je nešto službeno od Googlea.

Zašto bih se pretplatio ili otkazao pretplatu na aplikaciju?

Dok su mnoge Android aplikacije besplatne za korištenje, neke nude usluge pretplate. Postoji nekoliko različitih razloga zašto se isplati prijaviti se na njih pod uvjetom da dovoljno koristite aplikaciju. Evo pogledajte zašto.

  • Dodatne karakteristike. Pretplatom na aplikaciju možete dobiti dodatne funkcije kao što su novi načini igre ili načini čuvanja vaših podataka. Vrijedi provjeriti da li će vam ove funkcije koristiti.
  • Drugačiji način da se prijavite za nešto. Ako redovno gledate streaming sadržaj, možete se prijaviti putem Google Play trgovine da plaćate putem njega, a ne na druge načine. Ovako može biti zgodnije.
  • Odgovornost. Fitnes aplikacije često nude usluge pretplate tako da preuzimate vlasništvo nad svojim vježbama i osjećate se dužnijim da učestvujete ako vas to košta svakog mjeseca.

FAQ

    Kako da otkažem pretplatu na aplikaciju na iPhone uređaju?

    Da otkažete pretplatu na iPhone-u, otvorite aplikaciju Postavke i dodirnite svoj Apple ID, zatim dodirnite Pretplate da otvorite postavke pretplata. Dodirnite pretplatu koju želite da otkažete, a zatim dodirnite Otkaži pretplatuAlternativno, otvorite aplikaciju App Store i dodirnite svoju profilnu sliku > Pretplate

    Kako da otkažem pretplatu na aplikaciju na iTunes-u?

    Ako koristite Mac koji koristi macOS Mojave (10.14) ili stariji, ili PC sa iTunes 12, možete otkazati pretplatu putem iTunes-a. Otvorite iTunes i odaberite Account > View My Account i prijavite se sa svojim Apple ID-om i lozinkom. Idite na Settings > Pretplate i kliknite Manage Pronađite pretplatu koju želite da otkažete i odaberiteUredi > Otkaži pretplatu (Korisnici Mac-a sa macOS Catalina i novijim će pristupiti svom nalogu i pretplatama putem aplikacije Music.)

Preporučuje se: