Kako otkazati pretplatu na YouTube kanale

Sadržaj:

Kako otkazati pretplatu na YouTube kanale
Kako otkazati pretplatu na YouTube kanale
Anonim

Šta treba znati

  • Najlakši način da otkažete pretplatu na YouTube kanal je da kliknete na crveno dugme Subscribed koje će se pretvoriti u dugme Pretplati se.
  • Ovo dugme možete kliknuti na mobilnoj ili desktop verziji YouTube-a.
  • Ako ste imali omogućena obavještenja za kanal na koji ste otkazali pretplatu, više nećete primati obavještenja s tog kanala.

Kako se YouTube pretplate gomilaju ili gubite interesovanje za neke kanale, možete otkazati pretplatu na pojedinačne YouTube kanale kako njihovi videozapisi ne bi zatrpali vaš feed pretplate. Evo kako to učiniti iz desktop web preglednika, YouTube.com na mobilnom webu i YouTube aplikacije za iOS i Android.

Kako se odjaviti sa YouTube kanala sa bilo koje platforme

Naučiti kako da otkažete pretplatu na kanal je jednostavno kao i pretplatiti se na njega. Samo slijedite dolje navedene korake.

  1. Idite na YouTube.com u desktop ili mobilnom web pregledniku, ili otvorite iOS/Android aplikaciju na svom mobilnom uređaju i prijavite se sa svojim Google/YouTube računom.
  2. Odaberite Pretplate u lijevom oknu u pretraživaču ili u donjem desnom uglu aplikacije.

    Image
    Image
  3. Odaberite ime kanala sa kojeg želite da se odjavite, a zatim izaberite karticu HOME sa glavnog menija.

    Ako ste odabrali naziv kanala sa liste kanala, a ne sa liste nedavnih videa iz vaših pretplata, tada nećete vidjeti karticu HOME. U tom slučaju prvo odaberite POGLED NA KANAL, a zatim ćete vidjeti karticu HOME.

    Image
    Image

    Alternativno, možete koristiti polje za pretragu za traženje kanala ili odabrati ime kanala prikazano ispod jednog od video zapisa na kanalu.

  4. Odaberite dugme ili link Pretplaćeno.

    Image
    Image
  5. U polju za otkazivanje pretplate potvrdite da želite da otkažete pretplatu na kanal odabirom UNSUBSCRIBE.

    Image
    Image

    Možete se ponovo pretplatiti na kanal kad god želite.

  6. Ako ste uspješno otkazali pretplatu, oznaka bi se trebala pretvoriti u crveno dugme SUBSCRIBE na desktop webu ili crveni tekst SUBSCRIBE na aplikaciji /mobilna stranica.

    Image
    Image

Ako ne želite da drugi kanal komentariše vaše video zapise, možete ga blokirati na YouTube-u.

Savjeti za otkazivanje pretplate na YouTube kanale

  • Idite na Youtube i prijavite se, a zatim odaberite da vidite sve svoje pretplate na traci menija. Iako ne možete masovno otkazati pretplatu na kanale, možete odabrati Subscribed dugme pored svakog kanala da potvrdite da želite da otkažete pretplatu bez potrebe da idete na početnu stranicu svakog kanala pojedinačno.
  • Ako gledate video i odlučite da želite otkazati pretplatu na kanal, možete odabrati UNSUBSCRIBE dugme koje se nalazi direktno ispod videa i desno od kanala ime.

Kada otkažete pretplatu na kanal, nema načina da potražite svoje nedavno odjavljene kanale ako se predomislite. YouTube historija pokazuje šta ste nedavno tražili ili gledali, ali neće prikazati pretplate/otkazivanje pretplate.

Preporučuje se: