Kako se odjaviti sa Netflixa na Xbox-u

Sadržaj:

Kako se odjaviti sa Netflixa na Xbox-u
Kako se odjaviti sa Netflixa na Xbox-u
Anonim

Šta treba znati

  • Otvorite Netflix Xbox aplikaciju i odaberite Potražite pomoć/Postavke > Odjava.
  • Ova metoda radi na svim Xbox konzolama koje podržavaju Netflix.
  • Alternativno, možete se odjaviti sa svih uređaja (uključujući Xbox) tako što ćete otići na Netflix.com i odabrati Account > Postavke > Odjavite se sa svih uređaja.

Ovaj članak pruža uputstva za odjavljivanje sa Netflix-a na vašem Xbox-u, uključujući Xbox 360, Xbox One, Xbox One S, Xbox One X i Xbox Series X i Series S. Ako imate nekoliko ovih sistema., ne brini. Proces je skoro identičan bez obzira na to šta koristite.

Kako da se odjavim s Netflixa na Xboxu?

Odjava iz aplikacije Xbox Netflix je korisna ako prodajete svoj Xbox ili otkazujete pretplatu na Netflix.

Odjava s Netflixa je nije isto što i otkazivanje vašeg Netflix računa.

Možete se odjaviti iz Netflix aplikacije direktno koristeći Xbox kontroler ili iz web pretraživača ako više nemate pristup svom Xboxu ili se morate odjaviti s više uređaja odjednom.

Budući da su Netflix aplikacije slične za sve Xbox generacije, donji koraci se primjenjuju na sve Xbox konzole s Netflix pristupom.

  1. Otvorite aplikaciju Netflix.
  2. Na početnom ekranu Netflixa, idite lijevo i otvorite Netflix meni.
  3. Skrolujte dole do Potražite pomoć.

    Ako ne vidite Get Help, idite na Settings (često je, ali ne uvijek, predstavljeno ikonom zupčanika).

  4. Odaberi Odjava.

    Na Xbox 360, također možete odabrati Počni ispočetka, Deaktiviraj, ili Reset da se odjavite.

  5. Odaberite Da za potvrdu.

    Možete koristiti i sljedeću sekvencu dugmadi za trenutnu navigaciju do opcija za odjavu: Up, Gore, Dole, Dole, Lijevo, Desno, Lijevo , Desno, Gore, Up, Gore, Gore

Kako se odjaviti s Netflix-a na Xbox-u koristeći internet pretraživač

Ako više nemate pristup svom Xbox-u ili biste samo radije voljeli drugu metodu, također se možete odjaviti s Netflixa iz web pretraživača. Ovo također može biti vaša jedina opcija ako ste prodali ili poklonili svoj Xbox i želite spriječiti novog vlasnika da pristupi vašem Netflix računu.

Evo kako se odjaviti s Netflixa na svom Xboxu sa Netflix web stranice:

  1. Idite na Netflix.com i prijavite se na svoj račun.
  2. Kliknite strelica dolje u gornjem desnom uglu, zatim odaberite Račun.

    Image
    Image
  3. Skrolujte dole do Postavke i odaberite Odjavite se sa svih uređaja.

    Image
    Image
  4. Kliknite Odjava.

    Image
    Image

Nažalost, ne možete odabrati pojedinačne uređaje za odjavu pomoću ove metode. Umjesto toga, bit ćete odjavljeni sa svih uređaja povezanih s vašim Netflix računom i morat ćete se ponovo prijaviti sljedeći put kada koristite Netflix na svakom uređaju. Može potrajati do osam sati dok se svi uređaji ne odjave.

FAQ

    Kako da se odjavim s Netflixa na TV-u?

    Da se odjavite s Netflixa na TV-u, pokrenite Netflix, a zatim koristite daljinski za pomicanje lijevo da otvorite meni. Pomaknite se prema dolje i odaberite Postavke ili Potražite pomoć (u zavisnosti od vašeg modela TV-a ili Netflix verzije). Idite na Sign Out, zatim pritisnite Enter na daljinskom upravljaču da ga odaberete. Odaberite Yes za potvrdu.

    Kako da se odjavim s Netflixa na Roku?

    Da se odjavite s Netflixa na Roku uređaju, koristite Roku daljinski za pokretanje Netflixa i odaberite profil za gledanje, ako se to od vas zatraži. Idite na meni s lijeve strane, skrolujte prema dolje i odaberite Potražite pomoć, zatim odaberite Odjava > Da.

    Kako da se odjavim s Netflixa na PS4?

    Da se odjavite s Netflixa na svom PS4, pokrenite Netflix i pritisnite O na svom kontroleru. Odaberite Postavke (ikona zupčanika) > Odjava, zatim odaberite Da za potvrdu.

    Kako da odjavim nekoga sa mog Netflixa?

    Da spriječite nekoga da koristi vaš Netflix račun, možete pokušati ukloniti sve uređaje sa vašeg računa, a zatim dodati samo vaš odobreni uređaj. U Netflixu u pretraživaču, kliknite na ikonu vašeg profila i odaberite Račun, zatim kliknite Odjava sa svih uređaja (ovo može potrajati do osam sati). Druga opcija: Promijenite svoju Netflix lozinku tako da se niko drugi ne može prijaviti na vaš Netflix račun.

    Kako da gledam Netflix na Xbox One?

    Da nabavite Netflix na svom Xbox One ili Xbox 360, idite na početni ekran Xboxa i odaberite Prodavnicu (odaberite Aplikacije na Xbox 360). Pronađite i odaberite Netflix i pritisnite Install. Nakon instalacije, pokrenite Netflix i prijavite se da gledate Netflix sadržaj.

Preporučuje se: