Kako popraviti Apple Watch koji se ne uključuje

Sadržaj:

Kako popraviti Apple Watch koji se ne uključuje
Kako popraviti Apple Watch koji se ne uključuje
Anonim

Ako se vaš Apple Watch ne uključi, nekoliko problema može uzrokovati problem. Tamni ekran ne znači katastrofu. Većina problema se može brzo riješiti, čak i ako ste već pokušali napuniti svoj Apple Watch preko noći.

Uključite Apple Watch uz prisilno ponovno pokretanje

Najčešći razlog zašto ekran Apple Watcha potamni i sat ne reagira je problem s baterijom. Osim ako ste cijeli dan nosili Apple Watch i ispraznili bateriju, prvi korak za rješavanje problema koji biste trebali izvršiti je prisilno ponovno pokretanje. Ne želite da čekate pola sata ili više da se sat napuni ako to nije problem.

Na Apple Watchu je možda došlo do softverskog problema ili ste možda slučajno pokrenuli način rada koji je doveo do zamračenja sata. Prisilno ponovno pokretanje prisiljava uređaj da se isključi. Kada uključite Apple Watch, gotovo svaki problem osim istrošene baterije bit će riješen.

Image
Image
  1. Držite pritisnutu krunu Apple Watcha, što je brojčanik koji se okreće sa strane, i malo dugme istovremeno ispod krunice.
  2. Nastavite da držite oba dugmeta dok ne vidite da se Apple logo pojavi na ekranu. Ovo znači da se Apple Watch ponovo pokreće.

  3. Sat bi se trebao ponovo pokrenuti u roku od 10 sekundi, ali držite oba dugmeta pritisnuta najmanje 30 sekundi prije nego što odustanete od prinudnog ponovnog pokretanja. U nekim rijetkim slučajevima, proces može potrajati i do 30 sekundi.

Ako se vaš Apple Watch uključi, trebali biste biti podešeni. Međutim, ako je vaš Apple Watch zamrznut i samo vrijeme se prikazuje kada kliknete na krunicu, preskočite dole na upute o tome kako riješiti problem s rezervom energije.

Napunite Apple Watch

Ovo bi moglo zvučati kao neozbiljno, ali samo zato što mislite da punite svoj sat ne znači da se sat puni. Ako se vaš Apple Watch isključi na kraju dana, vjerovatno je problem s pražnjenjem baterije. Međutim, ako imate problema ujutro ili poslijepodne, vaš Apple Watch možda neće dobiti dovoljno snage baterije dok se puni.

  • Provjerite donji dio Apple Watch-a da se uvjerite da nema plastične folije zalijepljene za sat. Apple Watch koristi indukciju za napajanje dok sjedi na podlozi za punjenje. Sve što je pričvršćeno za donji dio sata može uzrokovati problem.
  • Provjerite da li je stanica za punjenje uključena u zidnu utičnicu. Neko bi mogao isključiti stanicu za punjenje da bi koristio zidnu utičnicu, a lako je zaboraviti da je ponovo uključi u zid.
  • Pregledajte kabl da biste bili sigurni da nema posekotina, istrošenih mesta ili drugih oštećenja. Ako neko drugi u domaćinstvu ima Apple Watch, upotrijebite njegov sat da provjerite da li stanica za punjenje napaja struju. Displej sata bi trebao prikazati ikonu napajanja (munja) kada se puni.

Provjerite postavke Apple Watch-a

Ekran Apple Watch-a se također može isključiti putem funkcije pristupačnosti pod nazivom Screen Curtain. Ova funkcija je dio VoiceOver pomoći za osobe sa oštećenim vidom. Kada je VoiceOver uključen, satom upravlja zvuk, a ne vid.

Ako ste izvršili prinudno ponovno pokretanje, napunili telefon i bezuspješno pregledali stanicu za punjenje, provjerite postavke Apple Watcha kako biste bili sigurni da je VoiceOver isključen. Za ovo vam ne treba sat.

  1. Pokrenite aplikaciju Watch sa iPhone-a koji ste uparili sa Apple Watch-om.
  2. Tapnite Moj sat na dnu ako niste na ekranu Moj sat.
  3. Skrolujte prema dolje i odaberite Pristupačnost.

    Image
    Image
  4. Tapnite VoiceOver ako piše "Uključeno" pored.
  5. Tapnite klizač pored VoiceOver da isključite funkciju.

    Image
    Image

Isključivanje načina rezerve snage

Apple Watch ima režim rezerve energije sličan režimu niske potrošnje za iPhone, osim što je ekstremniji od iPhone verzije. Apple Watch gasi gotovo sve funkcije kada je u režimu rezerve energije, a ekran se zatamni. Kada pritisnete dugme krunice, sat nakratko prikazuje vreme pre nego što ponovo padne na mrak.

Image
Image

Da izađete iz režima rezerve energije, ponovo pokrenite sat. Da biste to učinili, držite bočno dugme (ne krunu) dok se ne pojavi Apple logo. Ako ovo ne uspije, držite pritisnuto i krunu i bočno dugme da izvršite prisilno ponovno pokretanje.

Kako se aktivira režim PowerReserve? Apple Watch vas obavijesti kada padne na 10 posto snage baterije. Ekran olakšava slučajno uključivanje režima za uštedu energije. Možete ga uključiti i ako dodirnete ikonu battery u Apple Watch Control Center-u i dodirnete Rezerva energije na dnu sljedećeg ekrana.

Image
Image

Otvorite Kontrolni centar prevlačenjem prema gore po prednjoj ploči Apple Watch-a.

Preporučuje se: