Procurele e-poruke pokazuju da će biti Apple i Microsoft App Store tim

Procurele e-poruke pokazuju da će biti Apple i Microsoft App Store tim
Procurele e-poruke pokazuju da će biti Apple i Microsoft App Store tim
Anonim

Postoji Coca Cola i postoji Pepsi, ali šta bi se dogodilo da ova dva korporativna giganta postanu najbolji prijatelji i puste neku vrstu franken-cole? To se zamalo dogodilo s Microsoftom i Appleom.

Microsoft je zamalo sklopio dogovor sa Appleom da objavi niz Xbox ekskluzivnih igara na App Store-u, prema procurjelim Appleovim emailovima koje je otkrio The Verge. Ovo ne bi bile uklonjene mobilne verzije popularnih franšiza, kao što je match 3 Halo igra ili bilo šta drugo, već puna legitimna izdanja koja rade na iPhone i iPad uređajima.

Image
Image

Kako je to moguće? Sve se radi o Microsoftovoj platformi Xbox Cloud Gaming (xCloud), koja može daljinski prenositi AAA naslove sa farme servera. Da je ovaj dogovor finaliziran, mogli ste, teoretski, kupiti Halo Infinite u Appleovoj App Store i igrati je direktno na svom telefonu bez potrebe da tražite Xbox Game Pass.

Međutim, prema e-porukama iz februara 2020., šefica poslovnog razvoja Microsoft Xboxa Lori Wright izrazila je određenu zabrinutost zbog iskustva krajnjeg korisnika takvog poteza.

Wright je rekao da bi neki od problema s konvergencijom mogli stvoriti konfuziju za potrošače i općenito frustrirajuće iskustvo u poređenju s igrama koje rade na matičnoj platformi.

Appleove smjernice App Store-a su na kraju izvukle bolje od ovih pregovora, a pregovori su prekinuti u septembru 2020. Microsoft je rekao da je posebna tačka ključa to što Apple želi da se svaka igra otvara kao pojedinačna aplikacija, bez univerzalne tačke ulaz ili aplikacija za jedan kišobran.

Xbox Cloud Gaming CVP Kareen Choudry je napomenula da je Apple na kraju odbio njihove prijedloge za aplikaciju nalik Game Pass-u na App Store-u, i to je bilo to.

Naravno, iPad-ima i iPhone-ovima nedostaju dugmad za znanje, tako da bi to vjerovatno bio još jedan problem u nastavku.

Preporučuje se: