Kako spojiti Fire Stick na Wi-Fi

Sadržaj:

Kako spojiti Fire Stick na Wi-Fi
Kako spojiti Fire Stick na Wi-Fi
Anonim

Šta treba znati

  • Prvo, uključite Fire Stick u napajanje, zatim povežite na HDMI port na TV-u, prebacite TV ulaz na HDMI port.
  • U interfejsu izaberite Podešavanja > Mreža > izaberite svoju mrežu > unesite mrežnu lozinku > .
  • Pojavljuju se samo najjače mreže. Ako ne vidite svoju mrežu, odaberite Pogledajte sve mreže.

Ovaj članak objašnjava kako povezati Amazon Fire Stick na Wi-Fi. Dodatne informacije pokrivaju kako postaviti bez daljinskog.

Image
Image

Šta je potrebno za bežični prijenos sa Fire TV-om?

Svi Fire TV uređaji dolaze spremni za bežični streaming odmah iz kutije. Ne morate ništa dodatno kupiti da biste pripremili svoj Fire Stick, ali morate imati bežičnu mrežu sposobnu za streaming. To znači da vam je potreban bežični ruter koji pruža dovoljno brzu bežičnu mrežu da zadovolji zahtjeve usluga striminga koje želite koristiti.

Ako već imate uređaje poput laptopa, tableta ili čak pametnog telefona, a oni se bežično povezuju na internet, to znači da već imate Wi-Fi mrežu. Ako koristite bilo koji od tih uređaja za prijenos videa, mreža je vjerovatno dovoljno brza da podrži vaš Fire Stick.

Druga briga je da vaš bežični ruter mora biti dovoljno blizu vašem Fire Stick-u da bi se mogao povezati. U tu svrhu, možda želite da pokušate da povežete laptop ili tablet u prostoriji u kojoj želite da koristite bežični Fire Stick da vidite da li je Wi-Fi mreža dovoljno jaka na toj lokaciji. Ako nije, možete pokušati premjestiti ruter ili koristiti proširivač dometa.

Kako spojiti Fire Stick na Wi-Fi

Povezivanje vašeg Fire Stick-a na Wi-Fi je zaista jednostavno, sve dok ste već bili sigurni da imate Wi-Fi mrežu i da je dovoljno jaka da se vaš Fire Stick poveže.

Evo kako da povežete svoj Fire Stick na Wi-Fi:

  1. Uključite svoj Fire Stick u napajanje, a zatim ga povežite na HDMI port na vašem televizoru.
  2. Prebacite svoj televizijski ulaz na HDMI port na koji ste priključili vaš Fire Stick i sačekajte da se pojavi Fire TV interfejs.

    Image
    Image
  3. Odaberite Postavke iz glavnog menija na vrhu ekrana.

    Image
    Image

    Ako niste upoznati sa Fire TV daljinskim upravljačem, pritisnite navigacijsko dugme (u obliku prstena) u smjeru u kojem želite da se krećete, a zatim pritisnite odaberite dugme u centru prstena da napravite svoj izbor.

  4. Odaberite mrežu.

    Image
    Image
  5. Odaberite svoju kućnu mrežu.

    Image
    Image

    Pojavljuju se samo najjače mreže. Ako ne vidite svoju mrežu, odaberite Pogledajte sve mreže.

  6. Unesite lozinku za svoju Wi-Fi mrežu, zatim odaberite Connect.

    Image
    Image
  7. Vaš Fire TV stick je sada povezan na vašu kućnu mrežu i spremni ste za bežični prijenos.

    Image
    Image

Šta učiniti ako nemate daljinski

Jasno vam je potreban daljinski upravljač ako želite da povežete svoj Fire Stick na Wi-Fi, ali postoji nekoliko rješenja. Ako trenutno koristite svoj Fire Stick sa žičnom Ethernet vezom, možete koristiti Fire TV Stick aplikaciju na svom telefonu kao zamjenski daljinski upravljač. Da biste to učinili, Fire TV i vaš telefon moraju biti povezani na istu mrežu.

Ako to nije opcija, možete priključiti USB miša i tastaturu u svoj Fire Stick i koristiti ih da postavite svoj Wi-Fi umjesto daljinskog upravljača. Također možete pokušati upariti novi daljinski tako što ćete pritisnuti dugme za početni ekran 10 sekundi na zamjenskom daljinskom upravljaču, ali to ne funkcionira uvijek.

Preporučuje se: