Vaš Apple sat zaslužuje pleteni solo loop remen

Sadržaj:

Vaš Apple sat zaslužuje pleteni solo loop remen
Vaš Apple sat zaslužuje pleteni solo loop remen
Anonim

Key Takeaways

  • The Braided Solo Loop je potpuno prekrasan Apple Watch remen.
  • Skupo je za ono što jeste, ali svidjet će vam se kakav je osjećaj.
  • Pletena solo petlja je tako udobna da ćete zaboraviti da čak i nosite svoj Apple Watch.
Image
Image

Apple je zauzeo priličnu nišu u skupim dodacima koji su gotovo frustrirajuće učinkoviti.

Proveo sam sedmice gledajući novu Apple Braided Solo Loop za Apple Watch. Izgledalo je predivno, ali se činilo skupim po cijeni od 99 dolara. Na kraju sam iscrpljen stalnim kupovinom iz izloga, pritisnuo sam dugme za kupovinu. Jednostavno ne možete nadmašiti Apple kvalitet, čak i ako vas ne krivimo što se osjećate nelagodno zbog trošenja 99 USD na remen za sat.

Šta je pletena solo petlja?

Apple opisuje Braided Solo Loop na fascinantan način koji takođe na početku zvuči kao otmjena (i zbunjujuća) marketinška terminologija. Napravljen je od 100% recikliranog materijala, što je odlično za potrošače koji brinu o okolišu. Nudi 16.000 filamenata poliesterske pređe u svakom remenu, koji su isprepleteni tankim silikonskim nitima koje su laserski izrezane na tačnu dužinu.

Image
Image

Osim ako niste stručnjak za dizajn odjeće, malo je vjerovatno da mnogo toga zaista objašnjava zašto remen košta onoliko koliko košta. Niti to zaista odaje koliko je to sjajan osjećaj, ali na to ćemo doći malo kasnije. Ono što je najvažnije, uz svu otmjenu upotrebu materijala, ne koristi čičak niti ima kopču. Umjesto toga, proteže se preko vaše ruke prije nego što se čvrsto prilijepi oko vašeg zgloba.

Nepretenciozni rani trenuci

Budući da Braided Solo Loop nije kao ostali remenčići za satove, morate odabrati pravu veličinu za vaš zglob. Mjerenje je stvar ispisa mjerne karte putem Apple stranice. Potrebno je nekoliko sekundi, a daleko je lakše iskopati mjernu traku i mjeriti u inčima ili centimetrima.

Izgledalo je predivno, a ipak se činilo skupim za 99 dolara.

Kada je moj remen za sat stigao, osjećao sam se pomalo neodoljivo. Upakovana u kutiju dugačku kao Apple Watch, iz nje je proizašla gotovo premala traka za sat. Teško je znati kako bi remen za sat mogao izgledati impresivnije od jednostavnog komada materijala, ali ipak, ovo je izgledalo tako obično.

To je bilo dok ga nisam obukao.

Samo radi

Pletena solo petlja definitivno izgleda premala da bi stala prije nego što je nosite. Kada se odvoji od sata, pletena solo petlja izgleda kao sićušni remen od materijala koji nikako ne može stati oko nečijeg zgloba. Ne brinite – ima; ovo je kada shvatite da je ovaj remen za sat magičan.

Teško je objasniti koliko se nešto ugodno može osjećati na vašoj koži. Moj najbolji prijedlog je da nakon mog prvog dana nošenja Braided Solo Loop, zaboravim da je skinem prije nego što odem u krevet. Iskreno sam zaboravio da mi je na zglobu - nešto što se nikada ne dešava sa desetinama nosivih uređaja koje sam isprobao tokom godina.

Image
Image

U trenutku kada sam zamijenio svoj naizgled udoban Seashell Sport Band, bilo je to kao razlika u nivou noći i dana. Dok je Sport Band uvijek bio primjetan, ali prilično mekan, za razliku od moje prethodne plastične trake za zapešće, Braided Solo Loop je bio zaboravan na sve prave načine.

Također je udoban, ali ne previše. Iako je izgledao suviše sićušan da mi stane oko ručnog zgloba, brzo sam ga povukao preko ruke i jednostavno se uklopio. Nisam ljubitelj pretjerano uskog kroja, ali isto tako ko želi nešto što je labavo i podložno klizanju? Pletena solo petlja zauzima potencijalno nezgodan prostor između njih dvoje. Poput Zlatokose koja traži krevet, sve je izgledalo "baš kako treba."

I izgleda predivno. Ponekad se čini da vidite kako je sve to lijepo dizajnirano. Kupio sam varijantu Atlantic Blue kako bi odgovarao mom općem ukusu u odjeći, ali već želim da opravdam kupovinu drugih šema boja.

Počastite se (ako možete)

Ako ste poput mene, bit ćete oduševljeni pletenom solo petljom. To je još jedan primjer onoga što Apple radi dobro: naplaćuje premium cijenu za nešto što je gotovo dosadno vrijedno svakog penija. Međutim, i dalje ćete se osjećati neugodno kada znate da ste platili toliko za remen materijala, jer postoje daleko jeftinije opcije treće strane.

U trenutku kada sam zamijenio svoj naizgled udoban Seashell Sport Band, bilo je to kao da je razlika između noći i dana.

Ali pokušajte razmišljati o ovome kao o kupovini nove odjeće. Uljepšava vašu garderobu i oživljava nešto što je ranije možda izgledalo pomalo umorno. Moj postojeći Apple Watch, sa sportskim remenom, izgledao je malo ustajalo i neuzbudljivo. Sada se čini kao potpuno nov sat; čini se kao prilično jeftina nadogradnja u poređenju sa kupnjom novog sata u potpunosti.

Samo imajte na umu da ćete se uvijek osjećati pomalo neugodno ako kupite nešto tako malo za prilično skupu cijenu.

Preporučuje se: