Kako dobiti više prostora za pohranu za svoj Gmail račun

Sadržaj:

Kako dobiti više prostora za pohranu za svoj Gmail račun
Kako dobiti više prostora za pohranu za svoj Gmail račun
Anonim

Šta treba znati

  • Prijavite se na svoj Google račun i odaberite sliku profila > Upravljajte svojim Google računom. Pogledajte svoj prostor za pohranu pod Skladištenje računa.
  • Da kupite više, idite na Upravljajte pohranom i skrolujte dole da vidite opcije dodatka za pohranu.
  • Rješenje: Prijavite se za drugi Gmail račun sa 15 GB prostora za pohranu i tamo proslijedite nedavne poruke.

Svaki korisnik Google-a dobija 15 GB besplatnog prostora za pohranu na mreži za korištenje s Google diskom, uključujući vaše Google dokumente, tabele, slajdove, crteže, obrasce i Jamboard fajlove, kao i Google fotografije. Tu je vezan i vaš Gmail račun. Ako vam je teško da brišete poruke ili često primate velike priloge e-pošte, lako možete pristupiti tom ograničenju od 15 GB. Kada se to dogodi, Google će vam prodati dodatni prostor za pohranu na svojim serverima.

Kako kupiti više prostora za pohranu za svoj Gmail račun

Da vidite koliko vam je ostalo za pohranu na Google-u ili da kupite još prostora za pohranu, idite na ekran Drive Storage vašeg Google računa. Evo kako:

  1. Prijavite se na bilo koju od vaših Google aplikacija, kao što je Gmail, i odaberite ikonu ili sliku vašeg profila.

    Image
    Image
  2. Odaberite Upravljajte svojim Google računom.

    Image
    Image
  3. Idite na pohranu računa odjeljak da vidite koliko ste prostora za pohranu iskoristili i koliko je dodijeljeno vašem računu.

    Image
    Image

    Ako ste pretplatnik na Google One, ova opcija se zove Idite na Google One. Odatle možete koristiti Oslobodite pohranu računa link da pronađete te opcije, ili odaberite Pogledajte planove na dnu te stranice za nadogradnju za više prostora za pohranu.

  4. Odaberite Upravljajte pohranom.

    Image
    Image
  5. Vidjet ćete pregled načina na koji koristite svoju pohranu prema vrsti.

    Image
    Image
  6. Da kupite više prostora za pohranu, odaberite Dobijte više prostora za pohranu.

    Image
    Image
  7. Pogledajte dostupne planove pretplate i odaberite jedan da ga kupite.

    Image
    Image
  8. Ako ne želite kupiti više prostora za pohranu i želite pronaći načine da oslobodite svoju postojeću pohranu, skrolujte malo gore i odaberite Oslobodi pohranu računa.

    Image
    Image
  9. Na stranici Manage Your Account Storage, istražite opcije koje su predstavljene za brisanje postojećeg skladišta. To uključuje trajno brisanje e-pošte u otpadu, brisanje neželjene e-pošte i pregled e-pošte s velikim prilozima da vidite možete li ih izbrisati.

    Image
    Image

Ostala rješenja

Pored oslobađanja postojeće pohrane, postoje i drugi načini da dobijete više prostora za pohranu.

  • Ako vam nije potrebna pošta na jednom mjestu, proslijedite je na drugu uslugu e-pošte. Kada to učinite, odaberite opciju koja briše kopiju sa vašeg Gmail računa.
  • Prijavite se za drugi Gmail nalog sa 15 GB prostora za pohranu i tamo proslijedite nedavne poruke. Zatim koristite svoju trenutnu adresu sa novim računom.
  • Preuzmite svoju poštu u desktop program za e-poštu i uklonite je sa Gmail naloga. Poruke ostaju, ali umjesto da budu na mreži i zauzimaju online skladišni prostor, poruke se spremaju na hard disk vašeg računara ili eksterni hard disk.

Preporučuje se: