Kako resetovati Nest termostat

Sadržaj:

Kako resetovati Nest termostat
Kako resetovati Nest termostat
Anonim

Šta treba znati

  • Pritisnite svoj termostat, odaberite Postavke (ikona zupčanika), zatim odaberite Reset.
  • Da ponovo pokrenete, izaberite Restart, ili za resetovanje na fabrička podešavanja izaberite Sve postavke. Zatim okrenite prsten za potvrdu i odaberite OK.
  • Ako vaš termostat ne reaguje, pritisnite i držite ga dok se ponovo ne pokrene, a zatim ga vratite na fabričke postavke ako je potrebno.

Bez obzira da li vaš Nest termostat deluje usporeno, ne može se povezati na Wi-Fi ili je zamrznut, možete pokušati da ga ponovo pokrenete ili resetujete na fabrička podešavanja da biste ga vratili u normalu..

Ponovno pokretanje je poželjnija opcija jer zadržava sva vaša podešavanja, ali će i dalje biti potrebno vraćanje na fabrička podešavanja. Pokušajte prvo ponovo pokrenuti, a zatim ga resetirati ako ponovno pokretanje ne riješi problem.

Kako resetirati Nest termostat iz njegovih postavki

Ako vaš Nest termostat i dalje reaguje na to da okrenete prsten i pritisnete različite opcije, pratite ova uputstva.

  1. Pritisnite termostat da pristupite meniju.

    Image
    Image
  2. Okrenite prsten dok se ne istakne Postavke (ikona zupčanika).

    Image
    Image
  3. Pritisnite jednom za odabir Postavke.
  4. Okrenite prsten da skrolujete kroz opcije podešavanja sve dok ne vidite Reset i pritisnite jednom dole da ga izaberete.

    Image
    Image
  5. Odavde imate dvije opcije:

    • Ponovo pokrenite svoj Nest termostat.
    • Resetirajte svoj Nest termostat na tvorničke postavke.

    Napomena

    Ponovnim pokretanjem termostata će se isključiti i ponovo uključiti, zadržavajući sve vaše originalne postavke. Vraćanje na tvorničke postavke će obrisati sve vaše postavke i zahtijevati da ih ponovo postavite ispočetka. Možda biste željeli prvo pokušati ponovo pokrenuti da vidite da li to radi. Ako nije, možda ćete morati da ga resetujete na fabričke postavke.

  6. Da ponovo pokrenete svoj Nest termostat, odaberite Restart i pritisnite jednom dolje da ga odaberete.

    Image
    Image
  7. Okrenite prsten do kraja da potvrdite, zatim odaberite OK i pritisnite jednom. Vašem Nest termostatu može biti potrebno nekoliko minuta da se isključi i ponovo pokrene.

    Image
    Image
  8. Da biste ga vratili na fabričke postavke, okrenite prsten u smjeru kazaljke na satu dok se ne označi Sve postavke i pritisnite jednom da ga odaberete.

    Image
    Image

    Važno

    Ako odlučite resetirati termostat na fabričke postavke, prvo ga treba ukloniti iz aplikacije Nest na mobilnom uređaju kako biste osigurali da je proces efikasan. Otvorite aplikaciju Nest, odaberite ikona zupčanika u gornjem desnom uglu, a zatim dodirnite vaš termostat > ikona zupčanika> Uklonite termostat

  9. Odaberite Reset i pritisnite jednom za potvrdu.

    Image
    Image
  10. Okrenite prsten u smjeru kazaljke na satu do kraja da potvrdite, zatim odaberite OK i pritisnite jednom. Vašem Nest termostatu može biti potrebno nekoliko minuta da se vrati na tvorničke postavke.
  11. Ponovo postavite termostat od nule odabirom željenog jezika, povezivanjem na Wi-Fi i još mnogo toga.

Kako resetirati nereagirajući Nest termostat

Ako vaš Nest termostat ne reaguje kada okrenete prsten ili pritisnete na njega da odaberete opciju, pratite ova uputstva.

  1. Pritisnite i držite termostat dok se ekran ne zatamni i malo svjetlo zatreperi na vrhu.
  2. Trebali biste vidjeti da se Google logo pojavljuje za nekoliko trenutaka, što znači da se termostat gasi i ponovo pokreće.

    Image
    Image
  3. Ako je ponovno pokretanje uspješno, vaš termostat bi trebao raditi kako se očekuje. Ako ne, možda ćete morati da ga resetujete na fabrička podešavanja prateći korake od 8 do 11 u gornjem odeljku da bi ispravno radio.

FAQ

    Kako da resetujem svoj Nest Thermostat raspored?

    Na Nest termostatu idite na Postavke > Reset > Auto-Schedule. Alternativno, otvorite aplikaciju Nest na svom mobilnom uređaju, odaberite svoj Nest termostat, zatim idite na Postavke > Auto-Schedule i dodirnite prekidač da uključite ugasi.

    Kako da resetujem PIN na svom Nest termostatu?

    U aplikaciji Nest na telefonu, odaberite svoj termostat i idite na Postavke > Otključaj da uklonite PIN. Ako želite postaviti novi PIN, odaberite Lock na ekranu postavki.

    Kako mogu znati da li je moj Nest termostat napunjen?

    Dok se vaš Nest termostat puni, crveno svjetlo na vrhu treba da treperi. Kada prestane da treperi, termostat je potpuno napunjen.

    Kako da povežem svoj Nest termostat sa svojim Google Homeom?

    Otvorite aplikaciju Google Assistant i dodirnite svoju ikonu profil, zatim odaberite Kontrola doma > Uređaji> Plus (+ ) > Nest Odatle možete povezati svoj Nest na Google Home. Da kontrolišete termostat, koristite komande poput "Hej Google, postavi temperaturu na 72 stepena" ili "Podigni temperaturu za 2 stepena."

Preporučuje se: