Galaxy A i M telefoni pogođeni čudnim problemom s ponovnim pokretanjem

Galaxy A i M telefoni pogođeni čudnim problemom s ponovnim pokretanjem
Galaxy A i M telefoni pogođeni čudnim problemom s ponovnim pokretanjem
Anonim

Mnogi korisnici Galaxy pametnih telefona prijavili su grešku koja uzrokuje da se njihovi uređaji zamrznu i sami ponovo pokrenu.

Postoje brojni izvještaji o ovoj grešci na forumu Samsung zajednice, a skrolujući kroz postove, čini se da utiče na neke modele Galaxy A i Galaxy M.

Image
Image

Najčešći pogođeni uređaji su Galaxy M30s, M31, M31s, A50, A50s i A51, ali samo u Indiji. Nema izvještaja o tome da se problem dešava nigdje drugdje.

Korisnik je snimio video pokušavajući da koristi svoj telefon samo da bi se uređaj sam zamrznuo i ponovo pokrenuo. Nekoliko korisnika tvrdi da su njihovi telefoni zaglavljeni u beskonačnoj petlji ponovnog pokretanja gdje njihov uređaj ne napreduje dalje od Samsung logotipa.

Izvještaji sežu unatrag nekoliko mjeseci, a najraniji je objavljen 9. marta. Iako neki tvrde da je problem problem s matičnom pločom telefona, još uvijek nije jasan tačan uzrok ove greške, bilo da se radi o softveru ili hardveru.

Image
Image

Vrijedi napomenuti da svi ovi telefoni imaju Exynos čipsete, ali ostaje da se vidi da li ovi čipovi igraju ulogu u ovom problemu.

Samsung tek treba da da bilo kakvu najavu ili veliki potez da reši problem. Pretražujući linkove, cilj kompanije je da poveže korisnike sa uputstvima o vraćanju uređaja na fabrička podešavanja ili odlasku na servisnu lokaciju da ga lično popravi.

Preporučuje se: