Amazon predstavlja novi 'slobodni' način razgovora za Alexa

Amazon predstavlja novi 'slobodni' način razgovora za Alexa
Amazon predstavlja novi 'slobodni' način razgovora za Alexa
Anonim

Od prvog pojavljivanja Alexe 2014. godine, svijet je navikao da kaže "Hej, Alexa" za postavljanje upita, ali ti dani se možda završavaju.

Amazon je upravo predstavio novu mogućnost pod nazivom Conversation Mode koja omogućava Alexi da se uključi u interakcije naprijed-nazad bez ponavljanja riječi za buđenje, kao što je najavljeno na blogu kompanije.

Image
Image

Kada kažete "Alexa, pridruži se razgovoru", pametni asistent će se navodno uključiti kada mu se obrati, bez obzira da li date riječ buđenja ili ne. Amazon kaže da ovo omogućava više „slobodnih interakcija“i da će Alexa „reagovati kada se obrati i pauzirati ako je prekinuta.”

Ova tehnologija zahteva kameru da bi radila, međutim, pošto Alexa treba da zna kada se obraća. Uz to rečeno, Conversation Mode je trenutno zaključan na treću generaciju Echo Show 10.

Što se tiče privatnosti, Alexa mora biti pozvana da se pridruži razgovoru i može se od nje zatražiti da napusti jednostavnim izgovorom „napusti razgovor“. Režim razgovora će se također automatski prekinuti ako prestanete da se obraćate Alexi u "kratkom vremenskom periodu". Amazon kaže da će se u oblak slati samo audio signali usmjereni na Alexa, a ne slike, videozapisi ili nepovezani audio signali.

Ažuriranje će početi da se primenjuje na Echo Show 10 uređaja u narednih nekoliko nedelja. Nije bilo riječi o tome hoće li i kada će drugi Echo Show modeli moći pristupiti ovoj funkciji.

Ako ste zainteresovani za detalje koji stoje iza ove tehnologije, Alexa govorni tim ih razlaže na Amazon Science blogu.

Preporučuje se: