D-Link DI-524 Zadana lozinka

Sadržaj:

D-Link DI-524 Zadana lozinka
D-Link DI-524 Zadana lozinka
Anonim

D-Link je ukinuo DI-524 bežični ruter 1. februara 2008. u SAD

Većina D-Link rutera podrazumevano ne treba lozinku, a to važi i za ruter DI-524. Kada se prijavite na svoj DI-524, samo ostavite polje za lozinku prazno.

Ostale informacije za prijavu

D-Link DI-524 ima zadano korisničko ime: admin.

Podrazumevana IP adresa za D-Link DI-524 je 192.168.0.1. Ovo je adresa na koju se umreženi računari povezuju; to je takođe IP adresa koju treba da koristite kao URL za pristup DI-524 preko web pretraživača.

Ruter DI-524 dolazi u četiri različite hardverske verzije: A, C, D i E. Svaka koristi potpuno istu zadanu lozinku i IP adresu, i nijedna ne zahtijeva korisničko ime.

Image
Image

Ako DI-524 zadana lozinka ne radi

Ako prazna zadana lozinka za vaš DI-524 ruter ne radi, vi (ili neko drugi sa pristupom) ste je najvjerovatnije promijenili od kada je prvi put instaliran (što je dobro). Loša stvar u vezi s promjenom lozinke u bilo šta osim prazne, naravno, je to što je lakše zaboraviti.

Rješenje je jednostavno: Samo resetirajte ruter na tvorničke postavke. Ovo vraća lozinku na zadano prazno, a korisničko ime na admin.

Vraćanje rutera na fabričke zadane postavke ne samo da će ukloniti prilagođeno korisničko ime i lozinku već i sve druge promjene koje ste napravili, kao što su Wi-Fi lozinka, prilagođene DNS postavke, itd. Obavezno ih snimite postavke negdje ili napravite sigurnosnu kopiju svih ovih postavki (preskočite ova uputstva da vidite kako to učiniti).

Evo kako da resetujete D-Link DI-524 ruter. Procedura je ista za sve četiri verzije.

  1. Okrenite ruter tako da vidite pozadinu, gdje su antena, mrežni kabel i kabel za napajanje uključeni.
  2. Uverite se da je kabl za napajanje čvrsto pričvršćen.
  3. S nečim malim i oštrim poput spajalice ili igle, držite pritisnuto dugme unutar otvora Reset 10 sekundi.

    Rupa za resetovanje treba da bude na krajnjoj desnoj strani rutera, pored kabla za napajanje.

  4. Sačekajte 30 sekundi da ruter DI-524 završi resetovanje, a zatim izvucite kabl za napajanje na nekoliko sekundi.
  5. Ponovo priključite kabl za napajanje i sačekajte još 30-ak sekundi da se ruter potpuno ponovo pokrene.
  6. U pretraživaču idite na https://192.168.0.1. Prijavite se na ruter sa zadanom admin lozinkom odozgo.

    Sada je pravo vrijeme da promijenite zadanu lozinku rutera, jer prazna lozinka nije sigurna. Pokušajte promijeniti korisničko ime u nešto drugo osim admin. Koristite besplatni upravitelj lozinki da pohranite ove informacije da ih ne zaboravite ponovo.

  7. Ponovo unesite sve prilagođene postavke koje želite nazad, ali su izgubljene tokom procesa restauracije. Ako ste napravili rezervnu kopiju, koristite Tools > meni Sistem da pronađete dugme Load na DI-524 da primenite konfiguracioni fajl. Ako želite da napravite novu rezervnu kopiju, koristite dugme Sačuvaj na istoj stranici.

Ako ne možete pristupiti svom DI-524 ruteru

Ako ne možete doći do DI-524 rutera preko zadane 192.168.0.1 IP adrese, vjerovatno je promijenjena u nekom trenutku. Srećom, za razliku od lozinke, ne morate vraćati cijeli ruter samo da biste saznali IP adresu.

Možete koristiti bilo koji računar koji je povezan na ruter da pronađete IP adresu rutera. Ovo se zove default gateway. Pogledajte kako pronaći zadanu IP adresu gatewaya ako vam je potrebna pomoć da to uradite u Windowsu.

Preporučuje se: